top of page

Αρτοποιεία
(Bakery)

Στον Διαγωνισμό οι διαγωνιζόμενοι/διαγωνιζόμενες αναμένεται να επιδείξουν τις δεξιότητές τους στα ακόλουθα: 


-    Επικοινωνιακές και διαπροσωπικές δεξιότητες
-    Υγιεινή τροφίμων, ασφάλεια και περιβάλλον
-    Η χρήση της πρώτης ύλης και η δημιουργία συνταγής αρτοποιίας
-    Προετοιμασία ζύμης και διαδικασία ζύμωσης
-    Διαμόρφωση και διακόσμηση ζύμης
-    Ψήσιμο και χειρισμός μετά το ψήσιμο


Θα αξιολογηθούν για:


• την παρασκευή ψωμιού με γλυκιά ζύμη
• την παραγωγή πλαστικοποιημένης ζύμης (ζύμωσης) για προϊόντα αρτοποιίας
• την παρασκευή ψωμιού με «αλμυρή ζύμη» (παρασκευή δύο, τουλάχιστον, ποικιλιών ψωμιού)
• διακοσμητικό έργο

Το εξεταστικό δοκίμιο θα είναι στην Ελληνική γλώσσα. Θα βασίζεται στα εξεταστικά δοκίμια του εν λόγω Διαγωνισμού που παρουσιάζονται στη σελίδα αυτή και θα είναι προσαρμοσμένο στο επίπεδο των ακαδημαϊκών προγραμμάτων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Κύπρου λαμβάνοντας  υπόψην τις βέλτιστες  πρακτικές στην κυπριακή βιομηχανία.

bottom of page